User eXperience is key to Windows 10 VDI

Door Eric van Klaveren

De behoefte van de werknemer om een grafisch mooiere, vloeiendere ervaring en een hogere reactiesnelheid in de werkplek te hebben is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Microsoft Windows 10 laat dit blijken door een compleet nieuw redesign van de Desktop Windows Manager (grafische schil), welke is gebouwd op DirectX. Applicaties (Web) welke meer en meer gebruik maken van OpenGL of WebGL en hogere resoluties nodig hebben en/of dubbele schermen verwachten, hebben meer grafische rekenkracht nodig. De intens beeldende weergave hebben een grote invloed bij het benutten van een grafisch verwerkende éénheid (GPU). 

Dit vertelt Jits Langedijk, Sr. Solution Architect bij NVIDIA, in zijn sessie “User experience is key to Windows 10 VDI” samen met VDI-APPLIANCE.COM op de Citrix Solution Day 2018. Zijn sessie duikt in de werking van het virtualiseren van een grafische kaart, hoe deze kan worden opgedeeld en hoe deze is in te zetten voor de hedendaagse medewerker. Het sizen van de omgeving met GPU's is belangrijk met de steeds groter wordende grafische interfaces en content. Van creative / graphical design tot de standaard office worker, de meest voorkomende persona’s zijn vertegenwoordigd in de sessie. Ook vertelt Jits hoe NVIDIA op de verschillende cloud en virtualisatie aanbieders de gebruikerservaring en schaalbaarheid probeert te optimaliseren. Gartner schreef immers: "Het succes van een VDI-implementatie is de adoptie van de gebruikers." Oftewel, wil jij je werknemers laten werken op je (VDI) omgeving, dan moet deze ten minste net zo performen en inventief zijn als wat de medewerker thuisheeft.

Het ontkennen van deze toename en behoefte zal onder de streep een ongunstige impact hebben op het gebruik en consumeren van informatiebehoeften onder de medewerkers. Het verkiezen van schaalbaarheid ten opzichte van de gebruikerservaring blijft lastig en zal voor de IT-manager uitdaging blijven. De sweetspot out of the box is per situatie afhankelijk en niet een vast gegeven. Feit is, meten is weten en stem daar de omgeving op af of consulteer een van de partners.

 

 

 

Contact

Login Consultants Nederland B.V.
De Entree 95
1101 BH Amsterdam
The Netherlands
T. +31 (0) 20 342 0280
F. +31 (0) 20 697 5721
E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.