Presenteren op VMworld

Age Roskam deed het en vertelt hierover: “VMworld Europe is met meer dan 12.000 bezoekers, Europa’s grootste VMware event en werd van 5 tot 8 november 2018 in Barcelona gehouden. In eerste instantie zou ik hier niet naar toe gaan. Dit veranderde toen ik drie weken voor het event een telefoontje kreeg met de vraag of ik een klantcase wilde bespreken tijdens één van de presentaties op VMworld. Zonder na te denken zei ik volmondig ja en zo werden alle processen in gang gezet.

Ze zochten iemand die met de Horizoncomponenten (Horizon View, App Volumes en VMware UEM) werkt en de ervaringen hiermee wilde delen. Ik zou deelnemen aan de presentatie van Barak Nissim, de host van de presentatie over het JMP-Platform. Samen met mijn collega Chris van Werkhoven en VMware-medewerkers hebben we besproken wat mijn rol tijdens deze presentatie zou zijn.

Op dat moment werkte ik bij een klant, een ziekenhuis, waar wij al deze VMware-producten implementeren om een nieuwe werkplek te bouwen. Ik zou dus vertellen over de uitdagingen in het verleden, hoe hebben we de VMware-producten gebruikt om deze uitdagingen op te lossen en welke resultaten hebben we hiermee behaald.

De organisatie achter VMworld

De organisatie rond VMworld is zeer professioneel en ze laten niets aan het toeval over. Zo krijgt iedere spreker toegang tot de “speakerportal”, waar een hele checklist staat met wat jij moet aanleveren voordat je gaat presenteren. Heb je deze lijst niet afgevinkt binnen de gestelde tijd, dan mag je ook niet presenteren.

Maandag 5 november, de eerste dag op mijn eerste VMworld. Ik moest mij meteen melden bij de speciale speaker room om in te checken en de speaker pin op te halen, deze moest ik het gehele event dragen. De speaker pin geeft natuurlijk aan dat je spreker bent op het evenement en  gaf ook toegang tot aparte ruimtes speciaal voor de sprekers.

JMP: The Easy Button for Delivering and Managing Virtual Desktops and Apps

Woensdagmiddag was het zover, tijd voor onze sessie op VMworld. Zeker 80 personen hadden zich ingeschreven voor onze sessie en bij aankomst stond de titel “JMP: The Easy Button for Delivering and Managing Virtual Desktops and Apps” al op het bord buiten de zaal.

Een kwartier voor tijd werd de geluidsapparatuur aan onze kleding bevestigd, het geluid gecontroleerd en kregen we een korte briefing van de stagemanager. Klokslag half één kregen we het signaal dat we konden beginnen en startte Barak de presentatie. Na 15 minuten mocht ik het podium op. In mijn presentatie heb ik verteld hoe wij van Login het ziekenhuis hebben geholpen met het bouwen van een nieuwe werkplek. Welke uitdagingen wij hadden en hoe we dit opgelost hebben met de producten van VMware. Daarnaast hebben wij een stuk automatisering ontwikkeld waardoor de VMware-producten nog beter gebruikt worden.

Dit was echt te gek! Terwijl ik mijn verhaal vertelde zag ik mensen aantekeningen en foto’s maken. Na de presentatie kwamen er een aantal bezoekers naar mij toe met vragen en kreeg ik van een paar VMware medewerkers complimenten over hoe wij dit bij de klant hebben neergezet. Dit maakte mij erg trots en dit geeft maar weer aan hoe goed wij zijn in ons werk. Overall was het een fantastische ervaring, volgend jaar zou ik het dolgraag weer doen.”

Contact

Login Consultants Nederland B.V.
De Entree 95
1101 BH Amsterdam
The Netherlands
T. +31 (0) 20 342 0280
F. +31 (0) 20 697 5721
E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.