Een nieuw Citrix staat op tijdens de Citrix Solutions Day

Door Sander Noordijk

"There is no defined date for the future of work”. Met deze sterke woorden opent Christian Reilly zijn keynote tijdens de Citrix Solutions Day 2018. En de VP en CTO van Citrix slaat hiermee de spijker op zijn kop; we moeten niet toewerken naar de toekomst, we leven nu in toekomst. De moderne werkplek en de uitdagingen die daarbij horen zijn wat ons nu zou moeten bezighouden. We hebben inmiddels te maken met een 1 op 1 ratio als het aankomt op mobiele apparaten versus werkplekken en de helft van alle medewerkers zijn millenials. Mensen die als digital natives gewend zijn aan simpel werkende technologie en dit ook verlangen van de applicaties waar zij dagelijks mee moeten werken.


Citrix erkent in het verleden verwarrend veel variatie te hebben aangeboden in hun producten én de manieren hoe deze worden ingezet. Om deze reden en om te kunnen meekomen in de nieuwe wereld van digitale transformatie, houdt de Amerikaanse gigant het credo “Unify, Accelerate, Expand” aan: Vereenvoudig het portfolio en diens werking, stel bedrijven in staat om te werken op de manier die zij willen en breid uit naar nieuwe gebieden om zo te kunnen voldoen aan de vereisten van de toekomst. Die nieuwe gebieden duiden bijvoorbeeld op de inmiddels stevige cloud propositie van Citrix, die werkt op iedere hypervisor en met iedere cloud aanbieder. Maar ook nieuwe innovaties als Citrix Analytics die voortkomen uit de recente uitbreiding naar Microsoft Azure.

Maar de grootste nachtmerrie van iedere CIO blijft security en ook daarvoor moeten we de transformatie in. Hackers worden slimmer en gebruiken alle krachtige nieuwe technieken, zoals AI en deep learning, ook waardoor constante aanpassing vereist is. We moeten daarom de attack surface terugbrengen en focussen op het beschermen van de medewerker, wie (al dan niet) ongewild vaak de zwakste schakel blijft. Richt je dus op hen en geef het pogen om ieder apparaat en netwerk te beveiligen op. People Centric Security Framework verzorgt een beveiligde perimeter rond clouddiensten, de werkplek en netwerken. Niet enkel op de virtualisatie waar Citrix zo bekend om staat, maar ook apps, single sign-on en IAS.

Want, zo laat Reilly zien op het podium, hebben we te maken met een nieuw Citrix. Een bedrijf dat klanten in staat stelt om de aanjagers van de digitale transformatie te zijn. Wendbare bedrijven die hun behoeften en producten kunnen aanpassen, aantrekkelijk zijn voor jong talent en klantloyaliteit weten te verwerven. Die complexiteit verminderen om gemakkelijkere mogelijkheden voor innovatie te kunnen creëren en niet enkel op kosten focussen, maar op een toekomstplan - en die toekomst, is nu.

Contact

Login Consultants Nederland B.V.
De Entree 95
1101 BH Amsterdam
The Netherlands
T. +31 (0) 20 342 0280
F. +31 (0) 20 697 5721
E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.