DuCUG 15 maart 2019

Door Siebrand Feenstra

Een druilerige en winderige vrijdag in maart, het moment om samen met 180 mede vakidioten, concullega’s en partners in crime je te vermaken op de 15e Dutch Citrix User group (DuCUG). Dit community-event wordt twee keer per jaar op wisselende locaties gehouden en is voornamelijk (maar niet uitsluitend) gericht op Citrix-producten en -technologieën. Citrix heeft in Nederland een actieve community, getuige ook het feit dat een fors deel van de CTP en CTA’ers uit ons land komen en een heel leger ervan was deze dag aanwezig.

Read more: DuCUG 15 maart 2019

Grip op je data met “Data Loss Prevention” van Office 365

Door Pieter Santema

Onlangs heeft de Autoriteit Persoonsgegevens een overzicht gepubliceerd met de in 2018 gemelde datalekken. Daarin is te lezen dat er ten opzichte van 2017 een stijging van het aantal meldingen is. Natuurlijk heeft de intreding van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) hier ook mee te maken, maar desondanks is er in 63% van de gevallen toch verkeerde informatie bij een verkeerde ontvanger terecht gekomen.

Read more: Grip op je data met “Data Loss Prevention” van Office 365

VMware View Security Server vs Unified Access Gateway

Door Johan Dijkstra

Hoewel de VMware Security Server nog steeds wordt ondersteund voor VMware Horizon View (op moment van schrijven, versie 7.7), waarom zou je dan toch overstappen naar de VMware Unified Access Gateway (UAG)?

Onlangs was ik bij een klant, deze klant was overgestapt van VMware Horizon 6 naar VMware Horizon 7.4 en in de upgrade bleven de VMware Security Servers behouden. Argumenten om niet over te gaan naar de VMware Unified Access Gateway waren:

Read more: VMware View Security Server vs Unified Access Gateway

Presenteren op VMworld

Age Roskam deed het en vertelt hierover: “VMworld Europe is met meer dan 12.000 bezoekers, Europa’s grootste VMware event en werd van 5 tot 8 november 2018 in Barcelona gehouden. In eerste instantie zou ik hier niet naar toe gaan. Dit veranderde toen ik drie weken voor het event een telefoontje kreeg met de vraag of ik een klantcase wilde bespreken tijdens één van de presentaties op VMworld. Zonder na te denken zei ik volmondig ja en zo werden alle processen in gang gezet.

Read more: Presenteren op VMworld

Een nieuw Citrix staat op tijdens de Citrix Solutions Day

Door Sander Noordijk

"There is no defined date for the future of work”. Met deze sterke woorden opent Christian Reilly zijn keynote tijdens de Citrix Solutions Day 2018. En de VP en CTO van Citrix slaat hiermee de spijker op zijn kop; we moeten niet toewerken naar de toekomst, we leven nu in toekomst. De moderne werkplek en de uitdagingen die daarbij horen zijn wat ons nu zou moeten bezighouden. We hebben inmiddels te maken met een 1 op 1 ratio als het aankomt op mobiele apparaten versus werkplekken en de helft van alle medewerkers zijn millenials. Mensen die als digital natives gewend zijn aan simpel werkende technologie en dit ook verlangen van de applicaties waar zij dagelijks mee moeten werken.

Read more: Een nieuw Citrix staat op tijdens de Citrix Solutions Day

Wat is Data Loss Prevention (DLP)?

Door Ferry Stelte

Data Loss Prevention (DLP) is een set van tools en processen die voorkomen dat gevoelige of bedrijfskritische informatie op straat komt te liggen. DLP-software classificeert vertrouwelijke en bedrijfskritische informatie en identificeert schendingen van beleidslijnen die zijn vastgesteld door organisaties of binnen een beleidspakket dat volgens regelgeving zoals HIPAA, PCI-DSS of GDPR (AVG), nageleefd moet worden. Als overtredingen worden geïdentificeerd, geeft DLP een waarschuwing, encryptie en/of andere beschermende maatregelen om te voorkomen dat medewerkers per ongeluk of expres gegevens delen die de organisatie in gevaar kunnen brengen.

 

Read more: Wat is Data Loss Prevention (DLP)?

De vier meest voorkomende performance problemen

Door Ferry Stelte

Op 29 januari 2019 stonden Manfred Rothfusz en ik op The Login VSI – VDI Performance Summit, een event dat 100% gericht is op de performance van VDI en RDS-omgevingen (virtuele desktop omgevingen). Daar vertelden wij over de vier meest voorkomende en/of indrukwekkende performance problemen die wij tijdens onze Workplace Performance Assessments (Performance Scans) tegen zijn gekomen.

Read more: De vier meest voorkomende performance problemen

Log*into – The human as a vulnerability

Door Ferry Stelte

Eéns in het kwartaal organiseren we bij Login Consultants een kennissessie. Tijdens dit evenement komen onze collega’s op kantoor om aan het eind van een werkdag met elkaar ervaring en kennis te delen. Tijdens onze laatste Log*into van 2018 nam Ferry Stelte ons mee in de wereld van security. Waarom zijn mensen het grootste risico. En hoe verbeter je de security van een organisatie?

Read more: Log*into – The human as a vulnerability

User eXperience is key to Windows 10 VDI

Door Eric van Klaveren

De behoefte van de werknemer om een grafisch mooiere, vloeiendere ervaring en een hogere reactiesnelheid in de werkplek te hebben is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Microsoft Windows 10 laat dit blijken door een compleet nieuw redesign van de Desktop Windows Manager (grafische schil), welke is gebouwd op DirectX. Applicaties (Web) welke meer en meer gebruik maken van OpenGL of WebGL en hogere resoluties nodig hebben en/of dubbele schermen verwachten, hebben meer grafische rekenkracht nodig. De intens beeldende weergave hebben een grote invloed bij het benutten van een grafisch verwerkende éénheid (GPU). 

Read more: User eXperience is key to Windows 10 VDI

  • 1
  • 2

Contact

Login Consultants Nederland B.V.
De Entree 95
1101 BH Amsterdam
The Netherlands
T. +31 (0) 20 342 0280
F. +31 (0) 20 697 5721
E. This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.